Hjem Omega 3

Zooca Original og Zooca Sport – vi sammenligner de to omega-3 tilskuddene

Christoffer
Sist oppdatert: 10. januar 2024
Kortversjon
  • Zooca er en serie med omega-3 tilskudd, tilgjengelig som Zooca Original og Zooca Sport, designet for å støtte generell helse, spesielt hjerte-, hjerne- og synsfunksjoner.
  • Den største forskjellen er at Zooca Sport inneholder flere næringsstoffer som vitamin B5, B6, magnesium, sink og selen, samt høyere nivåer av vitamin D3 (20 µg), sammenlignet med Zooca Original som har 10 µg vitamin D3.

Omega-3 fettsyrer er kjent for sine mange helsefordeler. De støtter hjerte- og hjernefunksjon og bidrar til bedre syn og velvære.

Med et vell av omega-3 tilskudd på markedet, kan det imidlertid være utfordrende å finne et produkt som best møter alle behov.

I denne artikkelen tar vi en dykk inn i to populære produkter fra Calanus: Zooca Original og Zooca Sport.

Nyhet: Zooca Original med omega-3 fra norsk calanusolje!

Zooca Original er et omega-3 kosttilskudd som er 100% basert på calanusolje fra norskekysten. Det inneholder flere omega-3 fettsyrer enn tradisjonelle omega-3 tilskudd, og gir høyere opptak av omega-3.

Selv om begge tilbyr høykvalitets omega-3 fettsyrer, skiller de seg fra hverandre i sammensetning.

Ved første øyekast kan Zooca Original og Zooca Sport virke ganske like – begge er basert på calanusolje.

Men ved en nærmere titt ser man forskjeller i vitamin- og mineralinnholdet.

Mens Zooca Original tilbyr en solid base av omega-3 med tillegg av vitamin D3 og andre nøkkelkomponenter, tar Zooca Sport et skritt videre ved å inkludere et bredere spekter av vitaminer og mineraler, noe som gjør det til et ideelt valg for de med en mer aktiv livsstil.

La oss utforske disse forskjellene nærmere.

Hva er forskjellig med Zooca Original og Zooca Sport?

Vitamin D3

Vitamin D er viktig for flere funksjoner, spesielt for å opprettholde sunne ben og støtte immunforsvaret. Det bidrar også til bedre opptak av kalsium og fosfor.

Zooca Original inneholder 10 µg vitamin D3.

Zooca Sport på sin side inneholder 20 µg vitamin D3, det dobbelte av hva Zooca Original tilbyr.

Nyhet: Zooca Sport med omega-3, sink, magnesium og mye mer!

Prøv effekten til sink og magnesium med nyheten Zooca Sport. Med et sink og magnesiumtilskudd kan man få bedre immunforsvar, mer energi og økt følelse av velvære.

Dette høyere nivået av vitamin D kan være særlig gunstig for personer med en aktiv livsstil, da det bidrar til å opprettholde muskelfunksjon og benhelse.

Tilleggsingredienser i Zooca Sport

Zooca Sport skiller seg fra Zooca Original ved at den inneholder vitaminer og mineraler som er spesielt viktige ved trening.

Pris

Når det gjelder prisen er det forskjell på Zooca Original og Sport.

Zooca Sport koster altså litt mer fordi den har flere næringsstoffer som er gode for de som er mye i aktivitet.

Hva er likt med Zooca Original og Zooca Sport?

Omega-3 kilde

Begge produkter utnytter calanusolje som deres primære kilde til omega-3.

Calanusolje er kjent for sin høye kvalitet, effektivitet og ikke minst bærekraftige egenskap.

Denne typen olje stammer fra krepsdyret Calanus finmarchicus, som lever i nordlige havområder og er anerkjent for sin rike omega-3 fettsyrer.

Anbefalt Døgndose

Zooca Original, som Zooca Sport, har samme anbefalte dosering på 2 til 4 kapsler daglig.

Brukere kan justere inntaket basert på deres personlige behov og helsemål.

Det er viktig å merke seg at behovet for omega-3 kan variere basert på flere faktorer som alder, kjønn, helsestatus og kosthold.

Formulering

Både Zooca Original og Zooca Sport leveres i kapsel-form.

Kapsler er en populær form for kosttilskudd, da de er enkle å svelge og dosere.

I tillegg beskytter kapselskallet de sensitive ingrediensene fra oksidasjon, noe som bidrar til å bevare produktets friskhet og effektivitet over tid.

Kapsler gir også mindre smak og lukt enn flytende omega-3 tilskudd, noe som er en fordel for mange.

Les også: Se de beste tilbudene på omega-3 kapsler her.

Innhold av næringsstoffer

Hver av disse tilskuddene inneholder 230 mg omega-3 fettsyrer (to kapsler), inkludert 75 mg SDA, 73 mg EPA og 53 mg DHA.

Disse spesifikke fettsyrene har forskjellige, men komplementære roller i kroppen.

EPA og DHA er spesielt viktige for hjerte-, hjerne- og øyehelse, mens SDA fungerer som en forløper for disse lengre kjedede fettsyrene.

I tillegg inneholder begge produkter 263 mg polikosanoler, 17 mg astaxanthin og 29 mg ketolinsyre. Polikosanoler bidrar til langvarig opptak av omega-3 fettsyrer, astaxanthin fungerer som et kraftig antioksidant, og ketolinsyre er sentral i omdannelsen av den korte omega-3 fettsyren ALA til EPA og DHA.

Gjennom å forstå disse detaljene, kan vi bedre vurdere hvilket av disse tilskuddene som best passer våre individuelle behov, enten det er for generell helsevedlikeholdelse med Zooca Original eller for ytterligere ernæringsstøtte i en aktiv livsstil med Zooca Sport.

Vår konklusjon

Zooca Original er et kosttilskudd designet for å støtte generell helse, med et spesielt fokus på hjerte-, hjernefunksjon og syn.

Dette tilskuddet inneholder en blanding av omega-3 fettsyrer, Vitamin D3, polikosanoler, astaxanthin og ketolinsyre.

Med 230 mg omega-3 fettsyrer i anbefalt døgndose, er det velegnet for personer som ønsker å styrke sin generelle helse, og er ideelt for de som ønsker å vedlikeholde en god hjerne- og hjertefunksjon samt syn.

Nyhet: Zooca Original med omega-3 fra norsk calanusolje!

Zooca Original er et omega-3 kosttilskudd som er 100% basert på calanusolje fra norskekysten. Det inneholder flere omega-3 fettsyrer enn tradisjonelle omega-3 tilskudd, og gir høyere opptak av omega-3.

På den andre siden, Zooca Sport, som også er basert på calanusolje, inneholder alle de samme ingrediensene som Zooca Original, men har i tillegg vitamin B5, vitamin B6, magnesium, sink og selen.

Denne sammensetningen møter behovene til idrettsutøvere og de som har en aktiv livsstil. Med tilskudd av disse vitaminene og mineralene, støtter Zooca Sport energiproduksjon, muskelgjenoppretting, skjelett- og muskelhelse, samt fordøyelse og nervesystemet.

Dette gjør Zooca Sport til et bra valg for de som trenger ekstra tilskudd for trening og aktiv livsstil.

I konklusjon, Zooca Original er ideelt for personer som søker et grunnleggende omega-3 tilskudd for generell helse, mens Zooca Sport er mer egnet for aktive individer eller idrettsutøvere som krever ytterligere næringsstøtte tilpasset en mer aktiv livsstil.